Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Friday, November 20, 2009

Sad again

erm i dont know why i become like that..sad, termenung  jer hari ni..betul2 tak der mood hari ni, rasa macam pikul beban berat jer..macam2 benda aku fikir..erm..time p reunion tadi, aku tak tau la diorg perasan ke tak..aku tak cakap banyak cam biasa, aku banyak diam n termenung jer..sebb syok sangat termenung, ayam aku jatuh dari tangan..malu sangat, semua gelakkan aku. erm malu..

muka aku time ni pun tak hepi jer..bt2 senyum jer

aku rasa nak nangis jer ari ni tapi nasib baik air mata tak kuar.aku rasa macam ada something bad will happen to me..dunno what..erm..tak tau nak cakap apa, tapi sedih sangat..mayb family problem yg tak kan tau bler akan settle..even tu bukan masalah aku tapi aku rasa macam aku terheret sekali, sejak dari form 2 smpai la sekarang, macam2 benda yang aku lalui sampai aku tak mampu nak jadi seorang yang tabah lagi, aku penat ngan masalah yang aku hadapi sekarang..aku harap semua kesedihan aku ni akan berakhir, aku tak sanggup lagi nak hadapi semua ni,,aku hanya insan lemah n hina. ya Allah, bantulah hambamu ini, kuatkan la ati aku n semangat aku..berikanlah aku petunjuk n penyelesaian tuk semua ini..amin..erm..aku tak dapat nak tolong diorg coz aku blaja lagi, insyaAllah t aku keje, a.ku akan balas semua pengorbanan yang diorg bt kat aku.aku takkan lupa jasa diorng.

nape ek dalam dunia ni ada manusia jahat, ada manusia dengki ngan kesenangan orang lain.ada manusia tak leh nampak orang len bahagia..naper diorng jahat sangat?nape diorg tak der ati perut sangat?aku betul2 fed up ngan manusia yang tak reti nak bersyukur dengan apa yang dia ada..naper diorng suka sangan lihat kehancuran hidup orang lain.. dah lama keluarga aku tak jadi cam ni tiba2 tahun ni jadi lagi, aku ingtkan tahun ni aku leh hidup bahagia cam orang len tapi rupanya tak? aku rasa nak marah sangat ngn dia tapi kalau aku marah dia pun, apa aku dapat? ntah2 ngan aku sekali dia bt jahat..erm tak per..aku anggap ni semua ujian n dugaan daripada Allah..selagi aku leh sabar, aku akan sabar..insyaAllah.

2 comments:

arianna alhaddad said...

yer..sabar jela syg..setiap manusia akan diuji..anyway nice writing..suka baca ;)

LaVenDer_Girl said...

thanks ena 4 ur supports n comment..

Post a Comment